Zoeken naar:

Onderwijsketen

De onderwijsketen is een samenwerkingsverband tussen de onderwijsinstelling en organisaties, instituten en bedrijven. 
Samen vormen ze de ketenpartijen die de overheid adviseert om doelen, die betrekking hebben op de verkeersveiligheid, te bereiken.
 
In het verlengde van deze doelen liggen belangen die afgestemd zijn op het welzijn van vakmensen die binnen de organisaties, instituten en bedrijven werkzaam zijn.
Het is dus niet zo dat je belangen aan moet vechten, zonder iets aan de doelstelling te moeten doen. Elk belang wordt beloond aan de hand van resultaten die ketenpartijen met de doelen onderbouwen. Dit is tevens de professionaliteit die wij met draagvlak willen bereiken.
 
Om fundamentele draagvlak te creëren is onafhankelijkheid een pre. Dit betekent dat er geen draagvlak geborgd kan worden als samen gestemden de dienst willen uitmaken en de rest liever weg willen concurreren. De doelen en belangen worden in dat geval niet bereikt. De “rest” laat zich namelijk in een branche niet wegwerken. Bedrijfsmanagers zijn niet per definitie branchebestuurders. Een bedrijf leiden is echt heel iets anders. Dit is de reden dat er doorlopend fouten worden gemaakt. Fouten die ontstaan uit verkeerde beredeneringen.
Je kunt geen belangen doorvoeren als doelen niet bestuursmatig (voor de hele branche) zijn onderbouwd.
 
Dutch Lapétus is een onafhankelijke onderwijsinstelling die enkele jaren geleden de verkeersveiligheid bij de overheid onder de aandacht heeft gebracht. We werken samen met ketenpartijen die zichzelf willen verbeteren en het voordeel daaruit willen halen.
 
Het gaat om het regelen van professionaliteit. Dit wordt beter beloond.

Elke bezoeker van deze website wordt geacht kennis te nemen van de gebruiksvoorwaarden van Dutch Lapétus. Het raadplegen van deze website betekent dat de bezoeker deze gebruiksvoorwaarden begrijpt, aanvaardt en erdoor gebonden is.